DORIN FLOREA, MESAJ CĂTRE “MERCENARI” ȘI “IPOCRIȚI”: “NU RETRACTEZ NICIO VIRGULĂ...”

Distribuie pe:

Într-o postare pe pagina sa de socializare, primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, răspunde acuzațiilor care i s-au adus, în mass-media și de unii politicieni, privind un comunicat anterior, în care își exprima opinia în chestiuni vizând politicile de planificare familială. Subiectul a ținut, zilele trecute, capul de afiș al ziarelor și a îngălbenit, cu “breaking news”, ecranele televizoarelor.

“Focul” de la care a pornit scânteia este opinia edilului - făcută publică în mediul online - potrivit căreia alocația de creștere a copilului ar trebui acordată pe baza unei anchete sociale pentru cuplurile care doresc să aibă copii, evitându-se astfel situațiile în care copilul este văzut doar ca o sursă de venit - “medii care generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație etc.(...). Sunt absolut convins că, după o dezbatere serioasă privind această temă și conștientizarea celor ce primesc alocația ca sursă de venit, s-ar relansa și programul de contracepție. Aducerea pe lume a unui copil ar trebui să fie o mare responsabilitate într-un stat civilizat”. Nuanțând, primarul a precizat că a făcut referire “la țigani”, comunitate ce reprezintă o mare problemă în România.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, primarul Dorin Florea fiind citat, marți, la audieri, nefiind exclus ca speța să fie dezbătută de Colegiul Director al CNCD, potrivit declarației președintelui CNCD, Asztalos Csaba.

 

Iată și răspunsul primarului, postat sub titlul: TOT VOI?!

“Nu retractez nicio virgulă din comunicatul atât de controversat, cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nașterii unui copil. România reală este cea pe care eu o cunosc, iar tot ceea ce am spus este rezultatul unor analize obiective.

Transmit mercenarilor care nu au înțeles mesajul meu, că tot ei au fost cei care au prezentat, la capitolul știri horror, violuri, incesturi, părinți care și-au bătut și omorât copiii, mame la 12 ani, nunți cu regi și împărătese la vârste de 12 și 15 ani, copii scoși la cerșit, la furat, copii care dorm în canale și în ghene de gunoi, iar exemplele pot continua.

Tot voi ați prezentat, apocaliptic, știri despre demografia României peste 50 de ani. Când ați avut dreptate? Oare de ce atâta încrâncenare pentru un subiect firesc, cu privire la o situație gravă a României, pe care toți o știm, dar ne prefacem că nu o vedem?! Este o realitate tristă a țării noastre, de la Cuza încoace, pentru care nimeni nu a dorit să găsească soluții.

În ceea ce-i privește pe așa-zișii politicieni, care s-au întrecut în acuze la adresa mea, prin toate studiourile de televiziune, nu pot să spun altceva decât că se complac în mediocritate și că rămân supuși compromisului politic și ipocriziei, trăsături pe care le manifestă din plin. Imaginea dezastruoasă a României în străinătate, li se datorează pe deplin.

Faceți dvs. comparația dintre o mamă care își dorește un copil, cu adevărat, care trebuie să respecte tot felul de protocoale (să anunțe medicul de familie, să facă teste etc.), și cealaltă situație, în care aflăm doar de la știri - când e trimisă șenilata pe viscol - că o femeie, despre care nimeni nu știa că e gravidă, trebuie să nască!

Ceea ce am propus eu cu privire la ancheta socială este un lucru cât se poate de responsabil, pentru că doar așa tinerii care vor să aibă copii pot fi conștientizați și educați cu privire la tot ceea ce implică rolul de părinte.

Mă bucur că au fost dublate alocațiile pentru copii, dar ceea ce eu am propus este cu totul altceva: copiii nu trebuie aduși pe lume ca sursă de venit, iar legislația trebuie să cuprindă măsurile despre care am vorbit!

Cât privește decizia directorului CNCD, îi recomand să citească textul meu, cu mare atenție, și să meargă în zonele defavorizate, să vadă condițiile în care trăiesc copiii aduși pe lume doar pentru alocații. Mai mult, îi recomand să consulte normele legislative din Ungaria în acest domeniu și să facă o comparație cu ceea ce am spus eu!”

Solicitată să exprime un punct de vedere, Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat (agerpres.ro) că instituția pe care o conduce nu s-a sesizat în cauză, “strict pentru că e vorba doar de o declarație” care, în opinia sa, nu va produce alte consecințe, deși o consideră “nefericită”.

 

Lasă un comentariu