TOATĂ OPERA POETULUI NATIONAL ÎNTR-O APLICAȚIE MOBILĂ. SCOPUL: APROPIEREA TINERETULUI DE EMINESCU

Distribuie pe:

De aproape un an de zile, românii au acces la opera integrală a poetului național direct de pe telefonul mobil în mod gratuit.

Aplicația “Mihai Eminescu, întreaga operă” pentru telefoanele cu sisteme de operare Android și iOS are ca scop apropierea tineretului de “omul deplin al culturii române”.

Aplicația a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă interdisciplinară alcătuită din cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme etnice al Academiei Române, membri ai Asociației Române de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură și tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociației NeamUnit.

Proiectul a fost anunțat cu prilejul Zilei Culturii Naționale 2019, aplicația fiind disponibilă pentru utilizatorii de Android începând cu 21 februarie, iar pentru cei cu iOS începând cu 27 februarie.

De Ziua Culturii Naționale 2020, dezvoltatorii prezintă proiectul la Bruxelles în cadrul unui eveniment organizat de Asociația “Agora for life”, cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Belgiei.

Lasă un comentariu