“ÎN FOARTE SCURT TIMP, GUVERNUL VA PROMOVA O LEGISLAȚIE PENTRU ALEGEREA PRIMARILOR ÎN DOUĂ TURURI”

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că Guvernul va promova, “în foarte scurt timp”, o legislație referitoare la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

“Pot să vă spun că, în foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi”, a arătat președintele, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

El nu a oferit însă detalii despre modalitatea prin care va fi promovată această legislație, precizând că aceasta este responsabilitatea Guvernului.

“Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de Guvern în foarte scurt timp. Eu am mai spus acest lucru: alegerea în două tururi este soluția cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care pe urmă va trebui să intre în circuitul legislativ și vom vedea cum decurg lucrurile. (...) Veți primi de la Guvern, foarte concret, variantele pe care le vor promova. Nu cred că este rolul meu să vă spun ce va face Guvernul”, a subliniat șeful statului.

Despre anunțul conducerii PSD, că va trimite o scrisoare partenerilor externi ai României în care să fie prezentat punctul de vedere al partidului cu privire la intenția Guvernului Orban de a iniția o schimbare a legilor electorale, cu câteva luni înainte de alegeri, Iohannis a declarat: “Fiecare cu interpretarea lui”. 

Lasă un comentariu