FABRICA DE CĂRĂMIDĂ DIN SIGHIȘOARA, CUMPĂRATĂ DE “AUSTRIECI”(?!)

Distribuie pe:

Grupul austriac din construcții Leier a finalizat, la începutul acestui an, procedurile de achiziționare a fabricii de cărămizi Siceram din Sighișoara, potrivit unui comunicat al directorului executiv al Leier Hungaria Kft, cu sediul în orașul Gyõr, citat de MTI.

Komlós Andor a declarat că prețul achiziției este tratat de ambele părți ca secret comercial, iar încorporarea firmei sighișorene în portofoliul grupului va fi făcută cât de curând.

Întemeiată în 1907, Fabrica de cărămizi Siceram este unul dintre cei mai vechi producători de materiale de construcții din România. A fost privatizată în 1995, prin metoda MEBO, și cuprinde o fabrică de cărămizi (cu o capacitate de producție de 880 metri cubi pe zi), o fabrică de țiglă (4.000 de metri pătrați pe zi), o fabrică de buiandrugi și o linie de produse artizanale, unde se lucrează la comandă, pentru recondiționarea monumentelor istorice, fiind considerată, la ora actuală, cel mai modern producător de cărămizi și țigle de pe piața românească. “Suntem în discuții cu cei de la Leier de patru-cinci luni. Siceram are 190 de acționari, majoritatea pensionari, foști salariați ai companiei. Foarte puțini din cei 250 de angajați actuali au și acțiuni în companie. Circa 95% din acționari și-au manifestat dorința de a vinde firma, iar ulterior cei de la Leier ne-au contactat. Am fost în negocieri și cu o firmă din România, dar în final am rămas cu Leier”, a spus Nicolae Neag, director comercial al Siceram Sighișoara, citat de zf.ro.

Grupul Leier a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 300 milioane de euro (100,2 miliarde de forinți), o sumă record ce marchează o creștere de 50 milioane de euro (16,7 miliarde de forinți) față de 2018. Datorită investițiilor din anul trecut, în anul 2020 se așteaptă o nouă creștere a cifrei de tranzacții, notează MTI, adăugând că noua achiziție înseamnă pentru Leier creșterea numărului de angajați la 2.700.

Grupul își desfășoară activitatea în șapte țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina), în care dispune de peste patruzeci de unități de producție. În 2018, Leier a cumpărat fabrica de cărămizi Brikston, din Iași. (sursa foto - siceram.ro)

Lasă un comentariu