A ÎNCEPUT SEZONUL GRIPAL!

Distribuie pe:

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat joi că s-a înregistrat debutul sezonului gripal - rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate fiind peste 25% pentru același subtip.

Potrivit unei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, morbiditatea prin infecții respiratorii acute s-a încadrat în intervalul așteptat în săptămâna 6-12 ianuarie.

“La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) a fost de 73.257, cu 19,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (90.963) și de 1,8 ori mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.657) - situație cauzată în principal subraportărilor, ca urmare a zilelor nelucrătoare (sărbătorilor legale). Au fost raportate, la nivel național, 692 cazuri de gripă clinică, mai puține comparativ cu cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent (1.155 cazuri)”, se arată în informare.

De la începutul sezonului 2019 - 2020, au fost înregistrate două decese confirmate cu virus gripal, tip A, subtip (H1)pdm09, față de 12 în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, au fost confirmate 165 cazuri de gripă, iar până la 12 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.427.519 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Lasă un comentariu