MINISTERUL FINANȚELOR VA ADMINISTRA MONOPOLUL DE STAT PRIVIND JOCURILE DE NOROC

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 12, din 9 ianuarie 2020, a fost publicată HG nr. 8/2020 pentru modificarea și completarea HG nr. 34/2009, care prevede că Ministerul Finanțelor Publice (MFP) va administra monopolul de stat privind organizarea și exploatarea activității de jocuri de noroc.

Potrivit actului normativ, MFP va deține o nouă funcție, și anume aceea de administrare a monopolului de stat privind organizarea și exploatarea activității de jocuri de noroc pe teritoriul României, exercitată prin Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, care acordă dreptul de organizare și funcționare, monitorizează, supraveghează și controlează activitățile din domeniul jocurilor de noroc și activitățile conexe.

Totodată, atribuțiile ministerului se completează cu atribuția de a iniția și derula, în condițiile legii, în mod centralizat, achizițiile publice pentru echipamente, bunuri și servicii din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor pentru Agenția Națională de Administrare Fiscală și Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, în baza referatelor de necesitate și a specificațiilor tehnice întocmite de către Centrul Național pentru Informații Financiare.

În paralel, se abrogă dispoziția potrivit căreia în subordinea MFP se organizează și funcționează Agenția Națională pentru Achiziții Publice, instituție publică cu personalitate juridică, finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul MFP.

În schimb, în subordinea MFP, se organizează și funcționează Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, ce are drept de inițiativă legislativă în domeniul său de competență.

De asemenea, în subordinea MFP, funcționează Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, organ de specialitate cu personalitate juridică, independent și autonom din punct de vedere operațional și funcțional, cu drept de inițiativă legislativă în domeniul său de competență.

Lasă un comentariu