TĂRICEANU: NU CRED CĂ TRECE MOȚIUNEA ȘI NU CRED CĂ PICĂ ACUM GUVERNUL

Distribuie pe:

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că nu crede că moțiunea de cenzură va trece și că va cădea acum Guvernul Orban.

„Mie mi se pare că nu trece moțiunea. Și o să vă spun de ce. Cunoscând parlamentarii și modul cum funcționează Parlamentul, nu văd un entuziasm foarte mare din partea unor parlamentari care să vină să dea votul și, în același timp, să-și semneze și fișa plecării acasă (...). Sigur că nu pot să garantez, nu bag mâna în foc. Scorul e destul de mare, e foarte apropiat de cele 233 de voturi care sunt necesare, dar nu văd să se facă acest scor", a spus Tăriceanu la Realitatea Plus.

Liderul ALDE susține că PSD nu vrea anticipate, iar căderea guvernului ar fi un prim pas spre aceste alegeri.

„Mai e un element, cei de la PSD nu sunt încântați cu varianta recurgerii la alegeri anticipate. Să fim bine înțeleși, căderea guvernului acum, la asumarea răspunderii, deschide calea către alegerile anticipate. E primul pas, urmează apoi pașii din Constituție. M-ați întrebat dacă pică guvernul acum, eu v-am spus că nu cred. Și nu cred nici în posibilitatea realizării tuturor pașilor care să ducă la anticipate. Dincolo de atitudinea unor parlamentari care nu vor dori să își părăsească scaunul de parlamentar, Constituția (...) nu a fost gândită cu mecanisme de declanșare a anticipatelor simple și rapide", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Lasă un comentariu