NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - ÎNREGISTRAREA SISTEMATICĂ A PROPRIETĂȚILOR, ÎN ATENȚIA MINISTRULUI LUCRĂRILOR PUBLICE

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni, Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și experți în fonduri europene din minister, privind stadiul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România", inclus în AXA prioritară 11 din POR 2014-2020.

Proiectul, al cărui beneficiar este ANCPI, are o valoare totală de 300 de milioane de euro și finanțează lucrări de înregistrare sistematică în 660 UAT-uri din mediul rural, acoperind suprafața de 5,7 milioane de hectare.

„Cadastrul reprezintă un obiectiv major pentru dezvoltarea României, de aceea vă solicit insistent ca prioritatea ANCPI să o constituie implementarea acestui proiect! Toți cetățenii din cele 660 de unități administrativ-teritoriale incluse în proiect trebuie să cunoască beneficiile acestuia și etapele care trebuie derulate!", sublinia ministrul Ion Ștefan.

Începând cu anul 2018, în urma procedurilor de achiziție derulate de ANCPI, în 2019 au fost semnate 7 Acorduri-cadru pentru derularea lucrărilor de înregistrare sistematică în 31 UAT-uri din 7 județe, cu o suprafață estimată de 289.946 ha.

27 UAT-uri, cu o suprafață de 343.735 ha se aflau, la sfârșitul anului trecut, în etapa de încheiere contracte de servicii, iar 239 UAT-uri (cu o suprafață estimată de 1.490.379 ha) erau în procedură de achiziție. În cadrul proiectului au fost efectuate plăți în valoare de 95,14 milioane de lei.

Ministrul lucrărilor publice a solicitat, la finalul întâlnirii, ședințe de lucru săptămânale, în cadrul cărora să fie analizate atât stadiul, cât și problemele întâmpinate, și să fie stabilite soluții pentru derularea în condiții optime a proiectului, precizează Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Lasă un comentariu