ROMÂNIA A PRELUAT PREȘEDINȚIA OCEMN, DE LA 1 IANUARIE

Distribuie pe:

România a preluat, începând cu data de 1 ianuarie 2020, Președinția-în-Exercițiu (PiE) a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), iar Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) - PiE a Consiliului de Afaceri al OCEMN (CA OCEMN) pentru o perioadă de șase luni, se arată într-un comunicat de presă al Camerei.

În acest context, pentru perioada mandatului României, 1 ianuarie - 30 iunie 2020, în funcția de președinte în exercițiu al Consiliului de Afaceri al OCEMN a fost desemnat Mihai Daraban, președintele CCIR, iar în calitate de secretar general a fost numit Eduard Costin, directorul Direcției de Relații Externe.

„CCIR își va concentra atenția asupra unuia dintre obiectivele majore ce va fi asumat pe durata acestui mandat, și anume creșterea profilului și relevanței CA al OCEMN în raport cu statele membre, prin sporirea eficienței și performanței organizației. Totodată, pe palier sectorial, CCIR va milita pentru promovarea cooperării în domeniile cheie pentru dezvoltarea economică sustenabilă a regiunii: transporturi și conectivitate; protecția mediului înconjurător; energie verde și competitivitate", a declarat Daraban.

Statele membre ale Consiliului de Afaceri sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Serbia, Rusia, Turcia și Ucraina.

 

Lasă un comentariu