MINISTRUL FINANȚELOR, INVITAT LA AUDIERI LA COMISIA ECONOMICĂ

Distribuie pe:

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, este invitat, marțea viitoare, de la ora 11.00, la o audiere în cadrul Comisiei economice din Senat, pentru a oferi explicații referitoare la împrumuturile ministerului de resort din ultima perioadă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, președintele acestei comisii, Daniel Zamfir.

„Marți, îl chemăm pe domnul ministru Cîțu să dea explicații în legătură cu împrumuturile pe care le-a făcut, la ce nivel s-a împrumutat pe piață. Și să vedem de ce s-a împrumutat. Să vedem dacă în Ministerul Finanțelor Publice a existat evidență dublă, după cum a declarat ministrul, în urmă cu 3 luni. Acele declarații au avut consecințe: a scăzut rating-ul de țară, ne-am împrumutat mai scump", a afirmat Zamfir.

„Ca și cum nu ar fi fost de ajuns 20 de miliarde de lei împrumutați, în doar două luni, Cîțu e de neoprit! Împrumută de pe piețele externe încă 3 miliarde de euro, bineînțeles la cea mai mare dobândă de pe piață - 2,04%, mai mare decât a Bulgariei, Poloniei și chiar a Greciei! Așadar, 7 miliarde de euro în două luni, e curată nebunie!

Lasă un comentariu