„VREAU SĂ EXTINDEM LEGEA PREVENȚIEI ȘI LA ADMINISTRAȚIA LOCALĂ. TREBUIE SĂ MAI SCUTURĂM DIN AGENȚII, AUTORITĂȚI"

Distribuie pe:

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat luni că își dorește ca legea prevenției să fie aplicată și în ceea ce privește autoritățile locale, astfel încât, în cazul unor abateri, acestora să le fie prezentat un plan de conformare.

„Vreau să extindem legea prevenției și la administrația locală. Adică dacă îți vine Garda de Mediu și îți găsește gunoaie la mai știu eu ce teren, să nu te amendeze din prima, ci să vină să discute cu tine, să îți dea un plan de conformare. Așa, teoretic, e prevăzut în legea prevenției, care nu trebuie să se aplice numai privitor la firme private, ci și privitor la autoritățile locale. Nu glumesc când vă spun asta, pentru că știu foarte bine că ăștia din deconcentrate au obiceiul că, dacă nu le rezolvi o problemă sau dacă li se pune lor piticul pe creier, să vină să te amendeze, că, asta e, primarii sunt capabili să suporte orice", a spus Ludovic Orban, prezent la Adunarea generală a Asociației Comunelor.

Pe de altă parte, el a apreciat că este necesară o „concentrare administrativă", care să ducă inclusiv la o reducere a numărului de deconcentrate.

„Mai trebuie să mai scuturăm din agenții, autorități, așa cum am scuturat din ministere. Să mai scuturăm un pic din agenții, autorități, oficii, tot felul de inspecții și așa mai departe. Trebuie o concentrare administrativă, care să ducă inclusiv la o reducere a numărului de deconcentrate care nu au de lucru și atunci, ca să își găsească de lucru, până la urmă îi deranjează pe oameni, pe firme, pe administrațiile locale, tocmai ca să își găsească de lucru", a arătat Orban.

Lasă un comentariu