PESTE 20 DE ANI, CAZURILE DE DEMENȚĂ SE VOR DUBLA

Distribuie pe:

În prezent, circa 35 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de boala Alzheimer și se estimează că, până în anul 2030, numărul acestora se va dubla, arată cele mai noi statistici.

Un raport publicat de organizația Alzheimer's Disease International (ADI) arată că una din cinci persoane cu vârste de peste 80 de ani suferă de demență, numărul celor afectați de această boală incurabilă putând ajunge la 115 milioane până în anul 2050. Specialiștii pun acest lucru pe seama creșterii speranței de viață a populației. Printre factorii de risc care duc la apariția bolii Alzheimer se numără și moștenirea genetică, diabetul, hipertensiunea arterială, depresia și traumatismele cranio-cerebrale.

Ar putea deveni o prioritate mondială

În acest context, experții atrag atenția și asupra costurilor pe care le presupune îngrijirea persoanelor afectate de boala Alzheimer, care, în 2010 au depășit 1 la sută din PIB-ul mondial.

Astfel, aceștia solicită Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) ca problema demenței să devină o prioritate mondială, în principal în ceea ce privește valoarea bugetelor alocate cercetărilor privind această boală. Aceasta deoarece, în prezent, nu există un test pe baza căruia să se poată stabili cert diagnosticul de boală Alzheimer. Iar pe lângă tratamentul medicamentos, persoanele care suferă de demență necesită servicii speciale de îngrijire.

 

Lasă un comentariu