LAZĂR LĂDARIU, COMEMORAT LA IDICEL

Distribuie pe:

Duminică, 26 ianuarie 2020, comunitatea din Idicel Sat l-a comemorat pe Lazăr Lădariu, fiu al satului și cetățean de onoare al localității, la un an de la trecerea sa în veșnicie. Cu această ocazie, familia și cei dragi lui au pus parastas de un an pentru sufletul răposatului Lazăr, motiv pentru care toți cei prezenți în biserică au înălțat rugăciuni bunului și milostivului Dumnezeu, pentru odihna, pacea, liniștea și iertarea păcatelor lui.

Prezent la slujba parastasului a fost și domnul prof. dr. Florin Bengean, directorul Bibliotecii Municipale „Petru Maior" Reghin și directorul Despărțământului ASTRA Reghin, un apropiat al familiei și chiar ucenicul omului de cultură Lazăr Lădariu, care a pus la sufletul celor prezenți un cuvânt înălțător despre personalitatea celui comemorat, subliniind omenia și bunul simț dobândite pe meleagurile idicene, încă din copilărie, virtuți care l-au însoțit toată viața.

În cuvântul său, domnul Florin Bengean a evidențiat atât credința, cât și apropierea de Biserică a vrednicului de fericire Lazăr Lădariu care, prin întreaga sa viață și activitate, a sprijinit Biserica, pe preoții și credincioșii ei, făcând eforturi mari pe când era deputat (1992-2000) pentru acordarea de sprijin financiar parohiilor sărace din județul Mureș și a celor care aveau biserici în construcție.

Preotul paroh Cosmin Maftei a creionat importanța omului Lazăr Lădariu pentru localitatea Idicel, subliniind faptul că Idicelul a devenit cunoscut, oriunde Lazăr Lădariu a umblat, fiind mândru că este fiu al acestei localități și trăind un fior, ori de câte ori întâlnea sau chiar auzea de un consătean de-al său. De asemenea, a fost amintit și domnul doctor Galafteon Oltean, trecut la cele veșnice, mult prea devreme, care alături de Lazăr Lădariu reprezintă personalitățile de seamă a Idicelului.

Lasă un comentariu