„HAI SĂ-NTINDEM HORA MARE"

Distribuie pe:

Sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul" din Târgu-Mureș a găzduit joi, 23 ianuarie 2020, spectacolul folcloric extraordinar, cu titlul de mai sus, dedicat împlinirii a 161 de ani de când colonelul Alexandru Ioan Cuza a devenit „primul domn pământean".

Spectacolul a început cu o suită de jocuri populare de pe Valea Beicii, după care prezentatorul, omul de televiziune și solist de muzică populară, Ioan Cristian Țăran, a deschis spectacolul, spunând: „Dumneavoastră, cei care ne-ați onorat cu prezența, în această seară, știți pentru ce vă aflați aici, printre noi... Să sărbătorim împreună, prin cântec, Unirea din 1859, Unirea cea Mică, care a făcut posibilă Unirea cea Mare..."

Apoi, într-o anumită ordine, pe scenă au urcat soliștii de muzică populară Maria Neag, Dorina Oprea, Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Leontina Pop, Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean, Livia Sorlea, Ioan Cristian Țăran, Ionela Moruțan, Maria Butilă, Mihaela și Ciprian Istrate, care au dat glas unor cântece patriotice și populare dintre cele mai frumoase, încălzindu-ne sufletele.

A urmat o suită de jocuri populare executate de corpul de dansuri a Ansamblului Profesionist „Mureșul" sub conducerea maestrului coregraf Florin Cerghedi.

Spectacolul serii s-a încheiat cu „Hora Unirii", după care Teodor Țogorean, directorul adjunct al acestui important ansamblu, a mulțumit fiecărui solist de muzică populară, ansamblului de jocuri populare, orchestrei și dirijorului acesteia, maestrul Bambo Zoltan, dar și sponsorului acestei manifestări de suflet.

Cei prezenți, într-un număr foarte mare, au aplaudat atât soliștii de muzică populară, dansatorii, cât și orchestra care a acompaniat soliștii și dansatorii jocurilor populare.

Lasă un comentariu