ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI

Distribuie pe:

 “Ministrul Finanțelor ar trebui să justifice împrumuturile extraordinar de mari”

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă este de părere că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ar trebui să justifice în Parlament cum a cheltuit 40 de miliarde de lei, bani pe care i-a împrumutat în două luni și jumătate, în timp ce Partidul Social Democrat, a împrumutat 79 de miliarde de lei în doi ani și jumătate.

“Dacă ar exista corectitudine și transparență, domnul ministru al Finanțelor ar trebui să vină și să spună ce plăți a făcut domnia sa în noiembrie și decembrie? Faptul că nu vrea să meargă în Parlament și să vină cu toate cheltuielile care să justifice împrumuturile extraordinar de mari pe care le-a făcut, 40 de miliarde în două luni și jumătate, în timp ce Partidul Social Democrat în doi ani și jumătate a împrumutat 79 de miliarde. Să vedem ce cheltuieli a făcut, ce plăți a făcut și cum s-a ajuns la acest deficit”, a afirmat Dăncilă, luni seară, la Digi 24.

Dăncilă a susținut că în luna octombrie 2019, când PSD a ieșit de la guvernare, deficitul era de 2,8%.

“În luna octombrie, deficitul era de 2,8%. Deci, în momentul în care am ieșit de la guvernare, deficitul era de 2,8%. Noi nu am luat în calcul că va trece moțiunea de cenzură. Am luat în calcul că ne vom încadra în ținta de deficit de sub 3%, țintă de deficit pe care am respectat-o și în 2018”, a precizat Dăncilă.

 

Iohannis, despre alegerea președinților de consilii județene din rândul consilierilor: Mi se pare corect așa

Președintele Klaus Iohannis a apreciat, luni, drept corectă varianta prezentată de Guvern privind alegerea președinților de consilii județene din rândul consilierilor.

“Personal, mi se pare că așa este cel mai corect”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

Continuă interviurile pentru funcții de conducere în marile Parchete

Ministerul Justiției continuă audierile în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcții de conducere în marile Parchete.

Trei din cei șase candidați înscriși pentru funcția de procuror-șef al Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au susținut marți interviurile. Este vorba despre Paul Truică, Grigore-Florin Popescu și Florin Daniel Cășuneanu.

Luni au fost intervievați primii trei candidați pentru aceeași funcție - Marius Museanu, Ionel Corbu și Cătălin Ranco Pițu.

Tot marți, Simona Brădiceanu a susținut interviul pentru funcția de procuror-șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Rezultatele selecției vor fi anunțate pe 3 februarie. Propunerile vor fi înaintate CSM pentru obținerea avizului, iar ulterior acestea vor ajunge la președintele Klaus Iohannis.

 

Din 3 în 3 luni pleacă un dosar prin care se cere anularea a 500 de diplome false

Din trei în trei luni, de la Direcția Economică pleacă în instanță câte un dosar prin care se cere anularea a cel puțin 500 de diplome universitare false, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe pe tema luptei împotriva corupției și a fraudei, reprezentantul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, comisar-șef Daniel Bratu.

“Avem un dosar din 2009, unde tot anulăm diplome false. În anul 2009 am desfășurat o activitate de amploare, niște percheziții în București, în sectorul 4, unde am identificat o fabrică de diplome de unde proveneau absolvenți de la Universitatea “Europa Ecor” din Alexandria, Teleorman. Capii rețelei au fost condamnați, își ispășesc pedeapsa, dar ceilalți care au beneficiat de diplome falsificate și sunt mulți, din păcate, la nivel național, nu putem să ținem ritmul, să le anulăm pe toate. Dar vă pot confirma faptul că, din trei în trei luni, cel puțin de la Direcția Economică pleacă în instanță câte un dosar prin care anulăm cel puțin 500 de diplome”, a explicat Daniel Bratu.

Lasă un comentariu