NOI OBLIGAȚII PENTRU SALOANELE DE COAFURĂ ȘI DE ÎNFRUMUSEȚARE

Distribuie pe:

În Monitorul oficial nr. 22, din 14 ianuarie 2020, a fost publicat Ordinul ministrului Sănătății nr. 15/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului MS nr. 1030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire și pentru funcționarea obiectivelor ce desfășoară activități cu risc pentru starea de sănătate a populației.

Conform noului ordin, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare (respectiv din 13 februarie 2020), frizeriile și saloanele de înfrumusețare din toată țara trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către direcțiile de sănătate publică, în vederea reautorizării: „În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului, toate persoanele fizice sau juridice care desfășoară activități de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare în spațiile utilizate de populație și activități de coafură și alte activități de înfrumusețare trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București sau serviciile din cadrul ministerelor cu rețea proprie, după caz”.

Până acum, potrivit Ordinului MS nr. 1030/2009, afacerile de la Codul CAEN 9602 - Coafură și alte activități de înfrumusețare, alături de alte domenii, erau exceptate de la certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică, aceste activități autorizându-se în baza declarației pe propria răspundere.

Din 13 februarie 2020, prin noul ordin s-a introdus obligativitatea de certificare a conformității cu normele de igienă și sănătate publică pentru activitățile de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare în spațiile utilizate de populație și pentru activitățile de coafură și alte activități de înfrumusețare.

Lasă un comentariu