ULTIMELE RELATĂRI DESPRE OZN-URI, RAPORTATE DE BRITANICI CĂTRE RAF VOR FI PUBLICATE ONLINE

Distribuie pe:

Ultimele relatări despre presupusele apariții ale unor OZN-uri, care au fost primite de o unitate din cadrul Royal Air Force (RAF) din Marea Britanie, în prezent desființată, vor fi desecretizate și publicate online, informează luni PA.

RAF a luat decizia de a desființa divizia sa OZN în 2009, după ce a ajuns la concluzia că în peste 50 de ani de activitate, niciun raport din cele primite nu a prezentat o dovadă tangibilă despre o potențială amenințare din partea unei civilizații extraterestre.

În trecut, rapoartele primite de acea unitate specială erau trimise la National Archives și erau adeseori clasificate, înainte de a fi făcute publice după trecerea unui anumit număr de ani.

Cele mai recente rapoarte primite de RAF vor fi publicate online, anunță agenția de presă PA, în urma unei solicitări expediate pe adresa Royal Air Force în conformitate cu Legea privind libertatea informațiilor (Freedom of Information Act).

În viitor, britanicii care vor dori să semnaleze autorităților apariția unor OZN-uri vor fi direcționați către unitățile locale ale Poliției britanice.

„S-a estimat că ar fi mai bine să publicăm aceste înregistrări, decât să continuăm să trimitem documentele la National Archives, iar ei încearcă să le publice online pe o pagină ce le este dedicată pe gov.uk", a declarat un purtător de cuvânt al RAF.

În prezent, persoanele care doresc să lectureze acele documente au nevoie de o autorizație, iar publicarea rapoartelor pe internet ar trebui să aibă loc „în primul trimestru al anului 2020".

Răspunzând solicitărilor jurnaliștilor de la PA, RAF a afirmat că documentele „conțin întreaga corespondență purtată cu membrii publicului larg".

„Ministerul Apărării nu are cunoștință despre existența vieții extraterestre și nu investighează relatările despre OZN-uri", au adăugat reprezentanții RAF.

Lasă un comentariu