ROMÂNIA RESPECTĂ TOATE CONDIȚIILE PENTRU ADERAREA LA SCHENGEN

Distribuie pe:

România respectă toate condițiile pentru aderarea la Schengen, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută la sediul Reprezentanței Permanente a României la UE.

El s-a întâlnit, anterior, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

“Am abordat problema Schengen. Cum am și declarat, reiterăm că, din punctul nostru de vedere, România respectă toate condițiile pentru aderarea la Schengen”, a spus șeful Executivului de la București.

Totodată, Orban a afirmat că “și la nivelul Comisiei Europene, și la nivelul Parlamentului European există o susținere pentru România, pentru aderarea României la Spațiul Schengen”.

Premierul a vorbit în acest context și de “atitudini de nesusținere” a României spre acest obiectiv și de faptul că vor fi făcuți “pași hotărâți” pentru a convinge statele care nu sunt alături de țara noastră.

“Mai trebuie să întreprindem demersuri, până la urmă, pentru a obține un consens la nivelul Consiliului European. Sunt încă opoziții, nu fățișe, și atitudini de nesusținere totală a acestui obiectiv, care sunt convins că se vor modifica în favoarea României într-un orizont de timp rezonabil”, a punctat premierul român.

Prim-ministrul Ludovic Orban a efectuat o vizită de trei zile la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulți lideri europeni.

Lasă un comentariu