TERMENUL DE PREZENTARE A PROIECTELOR DE HOTĂRÂRE PENTRU REORGANIZAREA MINISTERELOR ESTE 15 IANUARIE

Distribuie pe:

Premierul Ludovic Orban a declarat că termenul de prezentare a proiectelor de hotărâre pentru reorganizarea ministerelor este 15 ianuarie.

“Am luat deja măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Am încetat detașările din privat, asta înseamnă că sunt zeci de mii de oameni care pleacă din sistemul public și care nu mai primesc salariul din sectorul public. Încă nu am reușit impunerea, că a fost contestată la Curtea Constituțională, de a nu mai permite cumularea salariului, în sectorul public, cu pensia. De asemenea, am redus cheltuielile cu demnitarii, veți vedea în organigrame că vor exista reduceri atât la nivelul funcțiilor de demnitate, cât și la nivelul funcțiilor de conducere, dar și la nivelul personalului de execuție. 15 ianuarie este termenul de prezentare a proiectelor de hotărâre pentru reorganizare, evident că ele urmează să mai fie analizate, pentru că, în primul rând, trebuie să primească acordul meu, să fiu eu convins că a fost eficientizată suficient de bine activitatea fiecărui minister”, a spus Orban într-o conferință de presă.

El a adăugat că nu se știe deocamdată care va fi numărul de angajați disponibilizați din sectorul public, în urma acestor reorganizări.

“Vom ști acest număr după finalizarea procesului de restructurare, care nu înseamnă numai noile hotărâri de guvern de organizare ale ministerelor, ci și restructurarea celorlalte structuri ale administrației centrale de tip agenție, autoritate, oficiu, birou sau cum s-or numi ele”, a afirmat Orban.

Lasă un comentariu