A FOST SEMNAT PRIMUL CONTRACT PENTRU ACHIZIȚIA DE PLATFORME DE TRANSPORT PE ROȚI PENTRU ARMATĂ

Distribuie pe:

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că a fost semnat un prim contract cu o companie italiană pentru achiziția de platforme de transport pe roți, echipamente care vor intra în înzestrarea Armatei României.

Documentul a fost semnat de locțiitorul șefului Departamentului pentru armamente și reprezentantul operatorului economic IVECO Defence Vehicle SPA din Italia, potrivit unui comunicat al MApN.

Acest contract subsecvent are o valoare de peste un miliard de lei, fără TVA, se va derula pe o durată de 4 ani și prevede achiziția unui număr de 942 de platforme.

“Furnizorul are obligația ca produsele livrate în baza contractului subsecvent să fie realizate în facilități integrate în industria de profil din România, în conformitate cu Planul de realizare a capabilităților privind nivelul de implicare a industriei naționale în realizarea produselor și asigurarea suportului logistic integrat pe toată durata de viață a acestora”, arată ministerul.

Valoarea obligației de compensare asumată de furnizor (offset) este de cel puțin 80% din valoarea, fără TVA, a contractului.

“Capabilitățile privind nivelul de implicare a industriei naționale în realizarea produselor se vor realiza în baza acordului de compensare, ce se va încheia de către IVECO Defence Vehicle SPA Italia cu OCATS (Oficiul de Compensare pentru Achiziții de Tehnică Specială) în baza OUG nr. 189/2002”, menționează MApN.

Conform comunicatului, acordul cadru prevede, în total, cumpărarea a 2.902 platforme de transport pe roți în diverse configurații.

Lasă un comentariu