OMS INTERVINE PENTRU A LIMITA „PROPAGAREA DEZINFORMĂRII" PRIVIND NOUL CORONAVIRUS

Distribuie pe:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că se implică în „războiul împotriva dezinformării" privind noul coronavirus, care apare în mediul online, a anunțat, ieri, directorul său general, cu ocazia unei reuniuni desfășurate la Geneva, transmite AFP.

În deschiderea celei de-a 146-a sesiuni a Consiliului executiv al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că agenția specializată aparținând ONU „luptă împotriva propagării zvonurilor și dezinformărilor" cu privire la această epidemie clasificată drept „urgență internațională de sănătate publică".

„Colaborăm cu Google pentru a ne asigura că persoanele care caută informații despre coronavirus vor primi informațiile oferite de OMS în topul listei cu rezultatele căutării", a explicat el, adăugând și că „platformele de socializare precum Twitter, Facebook, Tencent și Tiktok au luat de asemenea măsuri pentru a limita propagarea dezinformării".

În buletinul său zilnic cu privire la epidemia cu noul coronavirus, OMS a dezvăluit duminică faptul că această epidemie este însoțită de o „infodemie masivă" - o avalanșă de informații care nu sunt tot timpul adevărate sau exacte.

De asemenea, echipele OMS din întreaga lume lucrează „24 de ore din 24 pentru a identifica zvonurile cele mai răspândite cu privire la noul coronavirus", precum publicarea de sfaturi false pe internet despre medicamentele sau tratamentele ce trebuie urmate.

De la apariția sa în China, la sfârșitul lunii decembrie, epidemia de pneumonie virală - care s-a soldat deja cu mai mulți morți decât epidemia SARS din 2002-2003 - a contaminat peste 17.000 de persoane și a provocat 362 de decese, dintre care doar unul în afara Chinei, mai notează AFP. (sursa - agerpres.ro)

 

Lasă un comentariu