DANTURA, NEGLIJATĂ DE CEI MAI MULȚI ROMÂNI!

Distribuie pe:

Potrivit unui studiu realizat în ianuarie 2020, românii nu acordă prea multă importanță sănătății dentare, astfel încât jumătate dintre ei nu ajung la stomatolog, iar o treime nu își duc nici copiii la cabinetul de specialitate.

Cele mai multe dintre persoanele intervievate în cadrul acestui studiu, despre mersul la dentist, au spus că nu merg la stomatolog din lipsă de timp, bani sau că nu consideră că au probleme dentare.

Concret, aproximativ 50% dintre români nu au ajuns deloc la un medic stomatolog anul trecut (2019), iar mai mult de 20% declară că nici nu vor merge...

Mai mult, 30% dintre familiile care au copii în întreținere nu i-au dus niciodată la un control stomatologic și nici nu își propun să facă acest lucru în viitorul apropiat. 67% dintre cei intervievați consideră că nu au de ce să meargă la dentist, iar aproape un sfert dintre participanți recunosc că le este frică de stomatolog, în timp ce 40% spun că nu au bani pentru consultații și intervenții stomatologice.

Totuși, datele studiului mai arată că numărul celor care solicită servicii complexe, de implantologie și radiologie, a crescut cu 4, respectiv 6 puncte procentuale față de anul trecut.

*

Studiul a fost realizat în luna ianuarie 2020, pe un eșantion de 1.003 persoane, constatându-se că 72% dintre români au probleme cu dantura.

Potrivit statisticilor, 46% din populația României trăiește în mediul rural, unde condițiile de igienă sunt precare sau lipsesc cu desăvârșire.

Dincolo de lipsa educației privind igiena, în cele mai multe sate nu există încă apă curentă și nici rețea de canalizare.

Un alt capitol la care românii stau foarte prost este igiena orală: 19% din populația României nu s-a spălat niciodată pe dinți.

 Într-un an, un român folosește, în medie, mai puțin de două tuburi de pastă de dinți. Astfel s-a ajuns ca 72% din români să aibă probleme cu dantura. 

Lasă un comentariu