PARTENERIAT PENTRU VIITOR

Distribuie pe:

În luna octombrie 2019, la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „LIVIU REBREANU" din Târgu-Mureș, Alexandra Botoș, președinta organizației Mureș a Asociației JCI Active Citizens Mureș, le-a vorbit elevilor din clasa a III-a B (prof. Olimpia Nedelea), pe înțelesul lor, folosind materiale concrete, filmulețe și pliante, despre Uniunea Europeană, despre valorile promovate de aceasta, ce înseamnă cetățenia europeană și cu ce îi ajută pe ei personal, ca elevi și viitori studenți, acest lucru, ce avantaje, oportunități au părinții lor, care este viitorul Uniunii etc. Activitatea practică de decupare, colorare, asamblare a steagurilor țărilor membre, pe lângă valoare informativă, a trezit interesul copiilor, a pus în lumină creativitatea specifică vârstei.

Timea Gergely (Manager de Proiect JCI Eco), în noiembrie, în cadrul Săptămânii Educaței Globale,  ne-a vorbit despre ce putem toți, de la mic la mare, să diminuăm risipa și amprenta noastră asupra mediului înconjurător. Este un subiect sensibil, adorat de elevi, pentru că în clasa noastră, în fiecare an sărbătorim Ziua Pământului, Ziua Apei, Ziua Păsărilor prin proiecte, acțiuni de voluntariat, concursuri și alte activități specifice.

În luna ianuarie, JCI Mureș ne-a mijlocit o vizită la Clinica Holomed, în cadrul programului de prevenție și educație pentru sănătate în parteneriat cu școlile din Târgu-Mureș. Micii noștri mari artiști au învățat despre sănătate, despre periajul corect și despre alimentația sănătoasă, prin activități educative variate și atractive: audierea/ citirea unei povești educative care a pus accent pe prevenție, desen, activitate practică de periaj cu ajutorul unui mulaj în format mărit și a periuței de dinți. Tânărul doctor Valentin Pribac le-a prezentat mobilierul și instrumentarul din cabinetul stomatologic pentru copii, jucându-se cu ei, urcându-i pe scaun și „legănându-i", punându-i  să acționeze lampa cu senzori etc. Scopul era ca pe viitor copiii să-și învingă teama de a merge la medicul dentist. Un moment plăcut, de și mai mare apropiere între viitorii pacienți și medici, a fost acela când toți, copii, medici, asistente, au mâncat, sănătos, morcovi și mere. La plecare ne-am fotografiat împreună, am primit stegulețe și pliante care conțin și voucher pentru „o vizită" viitoare la cabinetul stomatologic.

Bine ai venit JCI în școala noastră! Mulțumim pentru activitățile deosebite și sperăm într-o colaborare fructuoasă, spre beneficiul tuturor, cetățeni mici și mari!

 

Lasă un comentariu