FIFA, LOVITURĂ DEVASTATOARE PENTRU CAMPIONATUL ROMÂNIEI. CE DECIZIE URMEAZĂ SĂ ANUNȚE GIANNI INFANTINO

Distribuie pe:

FIFA urmează să anunțe o schimbare de regulament care dă peste modul în care echipele din România făceau transferuri. Forul internațional vrea să limiteze numărul de transferuri pe care o echipă le poate face. FIFA urmează să restricționeze numărul de jucători pe care un club îi poate semna într-o singură fereastră de transferuri. Potrivit El Mundo Deportivo, organismul internațional va ieși în zilele următoare cu o declarație în care va anunța această schimbare. Noua regulă va fi aplicată încă din următoarea fereastră de transferuri, adică cea din vară și, momentan, va afecta doar transferurile internaționale.

Astfel, potrivit El Mundo Deportivo, un club va avea voie începând cu vara viitoare să transfere doar opt jucători. Din 2021, numărul va scădea la maximum șapte jucători cumpărați pe fereastra de transferuri. Marea schimbare va interveni în 2022, când o echipă poate transfera maximum șase jucători și regula va afecta inclusiv tranzacțiile care se vor efectua în campionatele naționale. Noua regulă va fi valabilă doar în cazul jucătorilor de peste 22 de ani. Forul condus de Gianni Infantino vrea astfel să evite situații în care unele cluburi rulează din diferite motive zeci de jucători pe sezon. De exemplu, Udinese avea la un moment dat sub contract nu mai puțin de 102 jucători, pe care îi trimitea la diferite echipe.

Liga 1, printre cele mai afectate de restricțiile la transferuri

Într-un studiu făcut de Football Observatory, campionatul României este printre cele mai instabile din Europa. Cluburile din Liga 1 obișnuiesc să ruleze zeci de jucători în fiecare fereastră de transferuri. De exemplu, în curtea lui CFR Cluj au ajuns în vară nu mai puțin de 17 jucători. Câțiva dintre aceștia au revenit după ce împrumutul la alte echipe le-a expirat. Apoi, au fost din nou împrumutați. La FCSB, în vară au venit 23 de jucători. La fel ca la CFR Cluj, unii au revenit după ce au fost împrumutați la alte echipe. Însă au fost și cazurile unor jucători care au fost transferați și apoi au fost dați afară după doar câteva luni. Sunt cazurile unor jucători precum Andrei Marc sau Lukasz Gikiewicz. Dinamo a fost și ea printre cele mai active echipe în fereastra de transferuri din vară. Nu mai puțin de 26 de jucători au fost legitimați la echipa din Ștefan cel Mare. La Poli Iași au ajuns 25 de jucători, în timp ce Astra a legitimat 24 de jucători.

Lasă un comentariu