ANDREEA SORANA MĂGĂRAȘ, DE LA UMFST TÂRGU-MUREȘ, DESEMNATĂ “STUDENTUL ROMÂN AL ANULUI DIN CADRUL ERASMUS!

Distribuie pe:

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a organizat, în urmă cu câteva zile, la București, o gală festivă, în cadrul căreia au fost premiați tineri români cu rezultate academice și extracurriculare de excepție din țară și de peste hotare. Câștigătoare la categoria “Studentul român al anului din cadrul ERASMUS” a fost Andreea Sorana Mărgăraș, studentă în anul VI la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, informează conducerea UMFST.

Bursa obținută i-a oferit studentei șansa de a studia Medicina la Universitatea din Rouen, Franța, dorindu-și să promoveze sistemul de educație medical din România, astfel încât viitorii colegi bursieri ERASMUS să se bucure de apreciere și încredere.

“Pe timpul verii am făcut practică pentru al doilea an consecutiv la spitalul Cochin din Paris, ca student stagiar în cadrul Ophtalmopolului parizian, lucrând cu cea mai performantă aparatură și asistând la intervenții chirurgicale alături de somități din domeniu. ERASMUS înseamnă, pentru mine, maturizare, schimbându-mi perspectiva asupra profesiei de medic, asupra vieții și asupra propriei persoane”, a afirmat tânăra laureată. (sursa foto - lrs.ro)

 

Lasă un comentariu