ÎN IANUARIE, STATUL NE-A ÎNDATORAT PE FIECARE CU ÎNCĂ 1.000 DE LEI

Distribuie pe:

Deputatul Claudiu Năsui, vicepreședinte al USR, a afirmat, marți, că, în urma împrumuturilor contractate în luna ianuarie, statul “a împovărat” fiecare cetățean cu încă aproximativ 1.000 de lei.

“Doar în luna ianuarie, statul ne-a mai îndatorat pe fiecare cu încă 1.000 de lei. Problema îndatorării publice nu s-a terminat odată cu Guvernul Dăncilă. Anul trecut în martie, Guvernul Dăncilă se împrumuta de pe piața externă cu aproximativ 3 miliarde de euro și încă aproximativ 3 miliarde de lei pe cea internă pentru a putea acoperi cheltuielile pe care tot ei le-au explodat. Anul acesta, deja din luna ianuarie, statul ne-a mai împovărat pe fiecare cu încă o datorie de aproximativ 1.000 de lei per capita. Vom munci până la 30 de ani pentru a acoperi această datorie. Banii noștri de taxe se vor duce pe dobânzi și pe rate în loc să meargă spre investiții și servicii. Până acum, în 2020, statul s-a împrumutat cu peste 7.500 de lei pe secundă”, a scris deputatul USR, pe Facebook.

El a subliniat că partidele, indiferent de culoarea politică, ar trebui să cadă de acord asupra faptului că “a trăi pe datorie nu este în regulă pentru România” și pentru generațiile următoare.

“Dacă deficitul se tot adâncește, cheltuielile statului tot cresc, iar banii noștri nu fac altceva decât să acopere datorii vechi prin acumularea de datorii noi, nu este de mirare că nu ajungem nicăieri. Nu este de mirare că plătim cele mai mari taxe pe salariul minim din UE și că avem printre cele mai proaste servicii publice. Indiferent de culoarea politică, ar trebui să agreăm că a trăi pe datorie nu este în regulă pentru România și pentru generațiile următoare. Datoriile se plătesc tot pe spinarea noastră”, a adăugat Năsui.

Lasă un comentariu