DR. RAED ARAFAT: “CELE ÎNTÂMPLATE LA DITRĂU NU REPREZINTĂ ȚARA PE CARE AM CUNOSCUT-O...”

Distribuie pe:

În legătură cu recentele evenimente de la Ditrău, legate de angajarea, la o brutărie din localitate, a doi lucrători din Sri Lanka, dr. Raed Arafat a postat pe pagina sa de socializare următorul text:

“Am citit despre cele întâmplate la Ditrău, 300 de persoane și oficialități îngrijorate de prezența a doi srilankezi, ca muncitori la o brutărie din localitate. Mai mult, proprietarul brutăriei le face pe plac și mută cei doi muncitori și își cere scuzele pentru deranjul pe care l-a cauzat comunității prin angajarea lor.

Astfel de comportament trebuie condamnat și sancționat fără întârziere.

România a fost, și sper să rămână în continuare, o țară tolerantă și prietenoasă. Cele întâmplate la Ditrău nu reprezintă țara pe care am cunoscut-o și în care am trăit atâția ani. Oficialitățile care au participat la astfel de întâlnire trebuie să explice demersul lor și poziția lor în mod public.

Întotdeauna ura a născut ură, iar noi nu putem să tolerăm astfel de comportamente sub nicio formă.

Sper să vedem măsurile cele mai dure luate împotriva organizatorilor și a instigatorilor în acest caz.

Citatul de mai jos spune un adevăr de necontestat:

“..racist thought and action says far more about the person they come from than the person they are directed at.” (...atitudinea și acțiunea rasistă spun mai multe despre persoana de la care emană decât despre cea căreia îi sunt adresate” - Chris Crutcher, Whale Talk)

Lasă un comentariu