ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI

Distribuie pe:

Florin Roman (PNL): În calitate de lider de grup îl voi propune pe Ludovic Orban ca prim-ministru

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, a declarat că va susține, în fața colegilor săi, ca la consultările de la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis, propunerea de premier a liberalilor să fie Ludovic Orban.

“Vom avea o ședință joi dimineața în care vom stabili acest lucru. Eu, în calitate de lider de grup, voi propune colegilor mei ca prim-ministru pe Ludovic Orban. Voi propune colegilor mei să menținem același guvern, pentru că (...) acest guvern a performat”, a spus Florin Roman în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Parlamentul ar urma să voteze noul guvern, până cel mai târziu la data de 1 martie, a estimat Roman.

Deputatul PNL a mai susținut că în vara acestui an ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate.

“Dacă partidele parlamentare fac în Parlament ceea ce au declarat public, vom avea avea alegeri parlamentare anticipate. În vara acestui an putem avea alegeri parlamentare anticipate”, a spus Roman.

El a exclus o alianță cu USR-PLUS în alegeri.

Roman a mai arătat că liberalii vor avea propriul candidat la Primăria Capitalei și că vor câștiga fotoliul de primar general.

“PNL va avea propriul candidat la București. Avem peste 40% în sondaje și suntem convinși că vom câștiga Bucureștiul. Vom câștiga și în țară”, a conchis liderul PNL.

 

“Toate ordonanțele vor avea avizele necesare pentru a putea fi publicate în Monitorul Oficial”

Premierul demis, Ludovic Orban, răspunde acuzațiilor lui Victor Ponta privind avizele necesare adoptării celor 25 de ordonanțe de urgență din ultima ședință de guvern, afirmând că toate actele normative respective vor avea avizele necesare pentru a putea fi publicate în Monitorul Oficial.

“Adoptarea ordonanțelor de urgență se face și fără avizul Consiliului Legislativ. Ele toate se duc la Consiliul Legislativ. Evident că ordonanțele se aprobă sub rezerva includerii observațiilor

Consiliului Legislativ. Asta-i așa, să mai facă cineva puțină tevatură. (...) Nu știu de unde are informațiile Ponta. Până la urmă toate ordonanțele vor avea avizele necesare pentru a putea fi publicate în Monitorul Oficial”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul Pro România, Victor Ponta, susținuse, miercuri, că din cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate de Guvern în ultima ședință, doar șase au primit avizele necesare, iar celelalte 19 nu ar mai putea să intre în vigoare, pentru că Guvernul a fost demis și decizia este deja în Monitorul Oficial.

 

“Este posibilă o colaborare cu PSD, dar numai în anumite zone”

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că este posibilă o colaborare cu PSD în perspectiva alegerilor locale, însă doar în anumite zone din țară, el arătând, totodată, că exclude o revenire a sa în rândurile social-democraților.

“E posibil (o colaborare cu PSD - n.r.). Deocamdată, având în vedere acțiunea PNL, care ne-a lăsat și fără primari în două tururi și fără președinți de consilii (județene - n.r.), mă cam obligă, în multe zone, să fac alianțe. (...) Sunt zone unde nu o să facem alianțe. Sută la sută nu o să facem (...), nu știu, la Vrancea, la Dolj”, a spus Ponta la postul public de televiziune.

El a precizat, de asemenea, că nu a avut o discuție despre o eventuală susținere a Gabrielei Firea la Primăria București.

Liderul Pro România a mai arătat că președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este un partener căruia nu ar avea ce să-i reproșeze.

Pe de altă parte, Victor Ponta a apreciat că PSD are o problemă de imagine “foarte mare” și că ar avea nevoie de o perioadă în opoziție.

“Îi trebuie o perioadă bună în opoziție. Dar una e să stai în opoziție, Pro România cu 8%, PSD cu 20%, și alta este să ai totuși o opoziție puternică. Și USL să știți că nu l-am făcut în 2011 din dragostea PSD cu PNL. L-am făcut pentru că era Băsescu prea puternic și că o luase razna. Nu se iubea PSD-ul cu PNL-ul nici în 2011. Cred că e important să ai o opoziție puternică, pentru că altfel se întâmplă chestiile astea, cu 25 de ordonanțe”, a afirmat Ponta.

 

Cursuri suspendate total în șase județe, iar în altele parțial, din cauza condițiilor meteorologice

Cursurile au fost suspendate, joi, în toate unitățile de învățământ din șase județe, iar în altele parțial, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unei informări a Ministerului Educației.

Conform sursei citate, cursurile au fost suspendate joi, în totalitate, în județele Brăila, Ialomița, Călărași și Buzău, Tulcea și Vrancea.

De asemenea, cursurile mai sunt suspendate în județul Constanța în localitățile Târgușor, Dumbrăveni, Pantelimon, Cerchezu, Mihai Viteazu, Topalu, Hârșova, Bărăganu, Independența, Crucea, Ion Corvin, Comana, Grădina, Adamclisi, Fântânele, Lipnișa, Rașova, Deleni, Horia, Seimeni, Mereni, Ghindărești, Tortoman, Siliștea, Ciobanu, Ostrov, Istria, Cogealac, Oituz, Sibioara, Cumpăna, Oltina, Vadu Oii, Săcele, Cuza Vodă.

În județul Giurgiu, cursurile sunt suspendate în Letca Noua, Malu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stănești, Toporu, Frasinu, Mihai Bravu, Ghimpați, Bulbucata, Bucșani, Călugăreni, Daia, Frățești, Comana, Gogoșari, Greaca, Hotarele, Iepurești, Izvoarele.

 

Lasă un comentariu