“NU EXISTĂ NICIO ȚARĂ ÎN LUMEA ASTA CĂREIA SĂ ÎI FACĂ BINE INSTABILITATEA GUVERNAMENTALĂ”

Distribuie pe:

Europarlamentarul Traian Băsescu, fost președinte al României, spune că, în ultimii ani, țara trece “printr-o experiență unică”, și anume, “cei care instalează guverne sunt tot cei care dau jos guvernele României, ca și cum căderea guvernelor ar fi un soi de vitamină pe care o înghite economia pentru a crește”.

“Nu există nicio țară în lumea asta căreia să îi facă bine instabilitatea guvernamentală, mai ales când este generată de ambiții și interese personale sau cel mult de interese de partid, dar nu de interesul național. Suntem într-o țară în care guvernul este căzut, justiția este în grevă nedeclarată, iar parlamentul are majorități cu geometrie variabilă în funcție de «tain». Nu știe nimeni care e de fapt majoritatea”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, “în momentul de față, toate cele trei puteri ale statului sunt în stare de nefuncționare”.

“Rar poți să vezi o asemenea degringoladă în funcționarea unui stat, mai ales că lipsește pârghia constituțională a chemării poporului la urne pentru resetarea ierarhiilor politice din Parlament. În plus, urmare a victoriei «la scor», de miercuri, din Parlament, socialiștii au primit o nesperată gură de oxigen și, teoretic, au redevenit eligibili pentru conducerea unei majorități”, conchide Băsescu.

 

Lasă un comentariu