PRODUCĂTORII MĂRULUI DE BATOȘ, CONCURAȚI DE SPECULANȚI

Distribuie pe:

Producătorii de mere din Batoș au început să aibă o concurență tot mai mare din partea speculanților din piețe, care își vând produsele ca fiind de “Mere de Batoș”, deși marca este înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), încă din anul 2017.

“Verificăm în piețe și am găsit persoane cu atestate și caiete cu măr de Batoș. Intrând în verificări, într-adevăr au certificate de arendă pe livezi nelucrate și mărul poate să nu provină din Batoș, să fie doar o acoperire cu acte. Domnii primari și cei de la UAT-uri trebuie să fie foarte atenți când înregistrează contractele de închiriere, ca persoanele respective să-și lucreze terenurile sau livezile și să nu ne trezim cu speculații (...) Noi am propus defrișarea livezilor bătrâne și înființarea unora noi, care pot aduce profit”, a declarat șeful Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Mureș, Ioan Rus.

Potrivit conducerii DAJ Mureș, majoritatea livezilor de meri din Batoș sunt îmbătrânite și nu au mai beneficiat de investiții în ultimele decenii, astfel încât din cele circa 300 de hectare de livezi, doar un sfert mai sunt lucrate.

Primarul comunei Batoș, Dinu Cotoi, a precizat că a încercat să protejeze producătorii locali de măr, care sunt acum în număr de zece, și a înregistrat la OSIM marca “Mere de Batoș”, în anul 2017.

“Am decis să patentăm mărul de Batoș și am dat copia certificatului de înregistrare fiecărui producător de aici, de la noi, pentru ca ei să dovedească că acesta este într-adevăr măr de Batoș”, a mai precizat Dinu Cotoi. (sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu