CONTINUĂ CAMPANIA NAȚIONALĂ “DĂ-I LIBERTATE! NU-I PLĂTI EXPLOATAREA!”

Distribuie pe:

Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) continuă activitățile de implementare a Campaniei Naționale ,,Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”, focusată pe exploatarea prin obligarea la cerșetorie. Astfel, cu acest prilej sunt readuse în atenție câteva sfaturi de prevenire a acestei forme de abuz. Printre acestea se numără: evitarea relaționării cu persoane care practică cerșetoria; evitarea acceptării de promisiuni false, despre o viață mai bună, câștig rapid a unor sume mari de bani, promisiuni făcute de diferite persoane; refuzarea implicării în activități sau munci ilegale, chiar dacă vocea anturajului tinde să convingă despre faptul că “pe stradă este libertate”, spunea comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane. Domnia sa adăuga și că orice persoană (copil sau adult) trebuie să știe că, dacă nu beneficiază de suport familial, există instituții și organizații specializate care o pot ajuta.

Rămâne de actualitate HELP LINE 0 800 800 678, pusă la dispoziție de Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane pentru sesizarea cazurilor de trafic de persoane.

Elevi informați și la Școala Gimnazială ,,Toldalagyi Mihaly” din Corunca

Specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane au susținut activități și la Școala Gimnazială “Toldalagyi Mihaly” din Corunca. Elevii claselor a VI-a și a VIII-a au primit cu interes informații ale Campaniei naționale “Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!” și, totodată, au înțeles care sunt drepturile victimelor traficului de persoane, după vizionarea spotului video al Campaniei Europene “Ești victima a traficului de persoane? Ai drepturi!”.

Binențeles, cei mai activi dintre elevi au fost recompensați cu premii constând în materiale de campanie.

“Mulțumim conducerii unității de învățământ pentru deschidere și interes!”, preciza comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

 

Lasă un comentariu