A ÎNCEPUT SELECȚIA DE NOI MEMBRI ÎN CORPUL NAȚIONAL DE EXPERȚI ÎN MANAGEMENTUL EDUCAȚIONAL

Distribuie pe:

Ordinul ministrului Educației și Cercetării nr. 3.016/09.01.2020 pentru aprobarea Calendarului desfășurării concursului național de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului Național de experți în management educațional (CNEME) a fost publicat, recent, în Monitorul Oficial. Calitatea de membru în cadrul corpului național de experți în management educațional este o condiție obligatorie de participare la concursurile de selecție a inspectorilor școlari și a directorilor unităților de învățământ din sistemul preuniversitar, conform prevederilor legale. Această calitate se certifică prin înscrierea în Registrul Național al experților în management educațional, în urma promovării concursului de selecție organizat de Ministerul Educației și Cercetării.

“Registrul Național al experților în management educațional este, practic, baza de date cu profesioniștii calificați în managementul inspectoratelor școlare și al unităților de învățământ. Selecția candidaților se realizează de inspectoratele școlare, în baza calendarului stabilit de către minister”, declara Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Calendarul desfășurării concursului, seria a 15-a, prevede finalizarea procesului de selecție în 20 martie 2020, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Lasă un comentariu