VOM DA, ÎN SFÂRȘIT, MALUL POCLOȘULUI ÎN FOLOSINȚA TÂRGUMUREȘENILOR!

Distribuie pe:

Au fost suficiente promisiuni fără fond. Pocloșul arată și astăzi ca pe vremea lui Ceaușescu. În lungime sunt peste 4 km care traversează orașul și care ar putea fi amenajați în folosul comunității, iar această disponibilitate chiar există. Am putea transforma malurile pârâului în spații verzi și drumuri de bicicletă, pornind din Tudor până la Parcul Municipal. În acest fel am putea compensa și lipsa spațiilor verzi care se tot micșorează de la an la an. Folosind albia pârâului Pocloș, creăm aproape 15.000 de metri pătrați de zonă verde. Acest lucru ne oferă, de asemenea, spațiul pentru a crea o serie de teatre mai mici în aer liber.

Pe aproximativ 25% din lungimea totală, în diferite zone ale orașului, consider că este important să amenajăm locuri de parcare prin acoperirea parțială a pârâului. De exemplu în cartierul Tudor, la Furnica și în zona centrală (zona străzilor Gheorghe Doja și Libertății).

Acest lucru va crea aproximativ 2.000 de locuri de parcare.

Știu că planul meu este fezabil și pot fi găsite și soluții de finanțare. Este necesar acordul Administrației Naționale Apele Române, dar am încredere că, odată cu numirea lui Ervin Molnar, această problemă va căpăta importanța cuvenită, mai ales că acest proiect nu-i este străin. Îmbunătățirea calității vieții populației trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pentru mine în viitor!

Foto: BOGDAN BUCȘENEANU

Cu stimă, ZOLTÁN SOÓS

Lasă un comentariu