PREFECTUL MARA TOGĂNEL, LA INUNDAȚIILE DE LA IBĂNEȘTI

Distribuie pe:

În seara zilei de 3 februarie 2020, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, s-a deplasat la Ibănești, unde mai multe pivnițe și curți ale gospodăriilor au fost inundate în urma ploilor din zonă și a aluviunilor scurse de pe versanți.

Autoritățile competente au dat asigurări că monitorizează cotele apelor din zonă. Au intervenit Detașamentul de Pompieri Reghin, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ibănești, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Ibănești și reprezentanți ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Potrivit Raportului Operativ al Primăriei Ibănești privind efectele fenomenelor meteorologice periculoase, produse în data de 3 februarie 2020, au fost afectate (inundate) 10 beciuri, s-a produs o alunecare de teren la cimitir, care a cuprins 150 mp (5 morminte), au fost înfundate cu gunoaie două podețe si traversări pietonale; un pod, o porțiune de linie electrică (0,15 km), precum și 2,8 km de străzi și 4 km de drumuri forestiere au fost distruse de torenți.

Prefectul Mara Togănel a convocat, la mijlocul acestei săptămâni, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în urma avertizării de cod portocaliu, cu intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă sub 50 m pentru zona de nord-est a județului. Reprezentanții CJSU au dat asigurări că s-au luat toate măsurile necesare pentru intervenția în eventuale situații de urgență provocate de fenomenele meteo extreme.

În cadrul ședinței, prefectul a solicitat vigilență sporită în perioada de acțiune a codului portocaliu și intervenția promptă a fiecărei instituții implicate, dacă situația va impune acest lucru. (foto - ibanesti.ro)

Lasă un comentariu