TÂNĂR DIN IDRIFAIA, CERCETAT PENTRU DISTRUGERE PRIN INCENDIERE

Distribuie pe:

Un tânăr de 18 ani din satul Idrifaia, comuna Suplac, a fost reținut de polițiști, fiind bănuit că a incendiat clopotnița Bisericii Reformate din sat, în noaptea de 8 februarie.

“În fapt, la data de 8 februarie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 11 Târnăveni au fost sesizați prin Apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că în clopotnița Bisericii Reformate din localitatea Idrifaia, comuna Suplac, ar fi izbucnit un incendiu. Din primele verificări efectuate de polițiști, au rezultat indicii care au condus la ipoteza că incendiul ar fi fost provocat în mod intenționat, fiind identificat un tânăr, de 18 ani, din localitatea Idrifaia, bănuit de comiterea faptei. (...) În baza probatoriului administrat, la data de 8 februarie a.c., față de tânăr, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș”, a anunțat, duminică, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, citat de agerpres.ro.

În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 50.000 de euro. Clopotnița a ars în totalitate, din fericire nu s-au înregistrat victime omenești.

Potrivit ISU Mureș, cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată cu flacără deschisă.

Clopotnița incendiată este situată în apropierea bisericii reformate din Idrifaia, biserică ridicată în anul 1785, mai precizează sursele citate.

Lasă un comentariu