SURPRIZE, LA GALA OSCAR!

Distribuie pe:

Cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar s-a încheiat duminică noapte, la Los Angeles, cu o mare surpriză: filmul sud-coreean “Parasite” a câștigat atât la categoria cel mai bun film, cât și la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, iar regizorul Bong Joon-ho a luat OSCAR pentru regie, învingând nume mari din cinematografie. Sud-coreenii sunt marii câștigători ai acestei gale și pleacă acasă cu patru statuete în total. Au obținut un Oscar și pentru cel mai bun scenariu original.

Bilanțul este următorul: “Parasite” - 4 Oscaruri; “1917” - 3 Oscaruri; “Joker” - 2 Oscaruri; “Ford vs Ferrari” - 2 Oscaruri; “Once Upon a Time in Hollywood” - 2 Oscaruri.

Cel mai bun actor în rol principal: Joaquin Phoenix, pentru “Joker”; Cea mai bună actriță în rol principal: Renée Zellweger, pentru “Judy”; Cel mai bun actor în rol secundar: Brad Pitt (“Once Upon a Time... in Hollywood”); Cea mai bună actriță în rol secundar: Laura Dern - “Marriage Story”.

Cel mai bun lungmetraj de animație: “Toy Story 4”, de Josh Cooley; Cea mai bună scenografie: Barbara Ling, Nancy Haigh - “Once upon a time... in Hollywood”; Cel mai bun scenariu adaptat: Taika Waiti - “Jojo Rabbit”; Cea mai bună imagine: Roger Deakins, pentru “1917”; Cel mai bun montaj: Michael McCusker și Andrew Buckland, “Ford vs Ferrari”; Cea mai bună coloană sonoră: Hildur Guðnadóttir, pentru “Joker”; Cel mai bun cântec: Elton John și Bernie Taupin - “(I'm Gonna) Love Me Again” din “Rocketman”; Cel mai bun scurtmetraj animat: “Hair Love”, de Matthew A. Cherry; Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune: “The Neighbours' Window”, de Marshall Curry; Cel mai bun scurtmetraj documentar: “Learning to Skateboard in a Warzone (If You're a Girl)”.

Cel mai bun lungmetraj documentar: “American Factory” (Netflix), co-produs de soții Michelle și Barack Obama. Fostul președinte american și soția lui nu păreau să fie în sală, Oscarul fiindu-i înmânat regizoarei Julia Reiche.

 

Lasă un comentariu