PUTEREA EXEMPLULUI: IMPORTANȚA SPĂLĂRII CORECTE A MÂINILOR

Distribuie pe:

La începutul acestei ierni, odată cu debutul sezonului de gripă, Jaralee Metcalf, o profesoară de la Școala Elementară Idaho Falls (SUA), a decis să le ofere elevilor său un exemplu din viața reală pentru a le arăta importanța spălării corectă a mâinilor.

Ea le-a explicat copiilor cum se răspândesc bacteriile și de ce este important să se spele bine pe mâini. Profesoara a rugat mai mulți copii să atingă 5 felii de pâine albă, care au fost luate din același ambalaj. Apoi, au pus pâinea în pungi de plastic individuale pentru a observa ce se întâmplă pe parcursul unei luni, scrie brightside.me, citat de adevarul.ro.

Prima bucată de pâine a fost atinsă de toate laptopurile din clasă. Cea de-a doua nu a fost atinsă, a fost introdusă imediat în punga de plastic și etichetată. A treia bucată de pâine a fost atinsă de întreaga clasă cu mâinile nespălate. Pentru felia 4, întreaga clasă și-a spălat mâinile cu apă caldă și săpun și, din nou, a atins felia. În fine, pentru bucata de pâine cu numărul 5, copiii și-au curățat mâinile cu ajutorul unui produs antibacterian, fără să se spele în prealabil, și apoi au atins-o.

O lună mai târziu, au verificat cum arătau feliile de pâine. Singura felie de pâine care nu avea bacterii evidente pe ea a fost cea pe care copiii au atins-o după ce și-au spălat mâinile cu apă și săpun. Un lucru interesant este faptul că exemplarul feliei 5, pe care elevii au atins-o după ce au folosit produse de igienizare fără a-și spăla mâinile, s-a dovedit că avea aproape la fel de multe bacterii ca și celelalte.

Acesta este un exemplu clar că produsele antibacteriene nu pot înlocui spălarea corectă a mâinilor cu apă caldă și săpun. Jaralee a împărtășit rezultatele proiectului pe rețelele de socializare pentru a le spune părinților cum să îi învețe pe copii să se spele corect pe mâini, idea profesoarei fiind preluată de mai multe școli.

Lasă un comentariu