CAMERĂ: JURNALIȘTII - SCUTIȚI DE LA PLATA IMPOZITULUI PENTRU VENITURILE DIN SALARII ȘI DREPTURI DE AUTOR

Distribuie pe:

Camera Deputaților a adoptat, marți, propunerea legislativă pentru completarea Codului fiscal, potrivit căreia jurnaliștii și tehnicienii în radiodifuziune și televiziune să fie scutiți de la plata impozitului pentru veniturile din salarii, asimilate salariilor și din drepturile de proprietate intelectuală.

S-au înregistrat 174 de voturi “pentru”, 2 - “împotrivă” și 91 de abțineri.

Proiectul prevede ca la articolul 7 să fie introdusă definiția activității de jurnalism ca fiind “cercetarea, investigarea, interpretarea și comunicarea știrilor și informațiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului și a altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcționării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra și edita imaginile și sunetul și pentru transmiterea pentru emisiunile radio și de televiziune a imaginilor și sunetelor, precum și a altor tipuri de semnale de telecomunicații terestre, marine sau aeriene, care se desfășoară în baza unui contract de muncă și a unui contract de drepturi de autor”.

Potrivit proiectului, la articolul 60 referitor la scutirile impozitului pe venit sunt introduse “persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin (1) - (3), și pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, ca urmare a desfășurării activității de jurnalism, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului Muncii și Justiției Sociale și al ministrului Finanțelor”.

Propunerea legislativă a fost inițiată de deputatul PSD Valeriu Steriu și semnată de 27 de parlamentari PSD, ALDE și PMP.

Actul normativ a mai fost pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, cu raport de respingere, dar a fost retrimis Comisiei de buget, care a rediscutat proiectul în 3 decembrie anul trecut și a dat un raport suplimentar de adoptare.

Camera Deputaților este for decizional.

Lasă un comentariu