ÎN ROMÂNIA, DATORIILE LA UTILITĂȚI, DUBLE FAȚĂ DE MEDIA EUROPEANĂ!

Distribuie pe:

Potrivit unei statistici publicate recent de Biroul de European de Statistică - Eurostat, un procent de 14% dintre gospodăriile din România înregistrează restanțe la întreținere, în ultimele 12 luni, țara noastră ocupând al patrulea loc la nivel european.

Pe primul loc la neplata utilităților se află Grecia (cu 36%), aceasta fiind urmată de Bulgaria (30%) și de Croația (17,5%). Cele mai puține se găsesc în Olanda (1,5%), Cehia (2,1%), Suedia (2,2%), Austria (2,4%) și Germania (3%).

Din afara Uniunii Europene, Norvegia a înregistrat o medie de 2,7%, în Elveția media era de 4,1%, iar în Islanda de 6%, media Uniunii Europene fiind de 6,6%.

Datele Eurostat se referă la anul 2018, când mamele singure au dus-o cel mai greu, dar și gospodăriile cu copii au fost în mare dificultate. Puțin sub 14 procente din gospodăriile constituite dintr-un adult și un copil aveau astfel de dificultăți, față de sub 3% atunci când e vorba de gospodăriile cu doi adulți și un copil.

Gospodăriile care includ un adult și un copil implică, de regulă, mamele singure sau copilul crescut de o rudă (bunic, unchi, mătușă). Între gospodăriile cu 2 sau 3 adulți și mai mulți copii dependenți, media era de aproximativ 11%.

Lasă un comentariu