DOCUMENTARE DE RENUME, DIN CADRUL ASTRA FILM FESTIVAL, VIN LA TÂRGU-MUREȘ

În weekend, în perioada 15-16 februarie, la Teatrul 3G Színház din Târgu-Mureș vor fi proiectate, începând cu ora 19.00, documentare de renume din cadrul Astra Film Festival. Documentarele alese s-au bucurat de proiecții și premii și la alte festivaluri internaționale.

Sâmbătă, 15 februarie, vor fi proiectate filmele documentare Transalpina - Drumul regilor și School of seduction.

Transalpina - Drumul regilor descrie istoria complexă a șoselei care ajunge la cea mai mare altitudine din România, legând, în mod impresionant, dar și spiritual, Transilvania de Țara Românească. Filmul s-a bucurat întotdeauna de un public numeros și entuziast.

School of seduction spune povestea a trei femei din Rusia de azi, care se înscriu împreună la un curs în care se predă arta de a seduce un bărbat, de preferat unul bogat. Filmul relevă ce înseamnă să fii femeie în Rusia lui Putin, ce este fericirea, și ce greutate are încă patriarhia. Filmul a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film documentar internațional, la Festivalul de Film din Zürich.

Duminică, 16 februarie, vor fi proiectate documentarele For Sama și Honeyland.

For Sama este o relatare autentică și șocantă a războiului din Siria făcută de regizoare în timp ce își crește fetița printre bombele aruncate din avioane. Filmul a câștigat multe premii internaționale, iar anul acesta a primit premiul Bafta pentru Cel mai bun documentar.

Honeyland este un film despre o apilcutoare dintr-un sat din Macedonia, care ajunge să se confrunte cu o familie nomadă care îi pune în pericol liniștea și îi disprețuiește învățămintele. Este primul film de non-ficțiune din istorie nominalizat în același an la Oscar, atât la categoria Cel mai bun documentar, cât și la categoria Cel mai bun film artistic.

Astra Film Festival a ajuns la cea de-a XXVII-a ediție. Noua ediție a festivalului va avea loc între 19 și 25 octombrie la Sibiu. Platforma pentru înscrieri a documentarelor realizate în 2019/2020 s-a deschis deja. Termenul limită este 2 martie. Pentru mai multe detalii, intrați pe site-ul festivalului: www.astrafilm.ro

Festivalul va continua să călătorească prin țară și va ajunge în curând și la Cluj și București. În tradiția anilor trecuți, în fiecare joi, de la ora 19, spectacolul lumii se poate vedea pe marele ecran și la Astra Film Cinema din Sibiu.

AFF On Tour la București este organizat de Astra Film - CNM Astra Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Institutul Cultural Român și Muzeul Național al Țăranului Român.

Lasă un comentariu