ZIUA SIGURANȚEI PE INTERNET - ELEVI MAI INFORMAȚI LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “EMIL DRĂGAN” DIN UNGHENI ȘI LICEUL TEHNOLOGIC DIN IERNUT

Distribuie pe:

Pentru marcarea “Zilei siguranței pe internet”, specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane organizează, pe parcursul acestei săptămâni, acțiuni de prevenire a racolării tinerilor prin intermediul mediului online. Cu acest prilej, elevii mureșeni vor fi informați cu privire la avantajele, dar mai ales la dezavantajele acestui mijloc modern de comunicare.

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Național al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, având rolul de a desfășura activități de prevenire și monitorizare a acestui fenomen infracțional.

Primele acțiuni au avut loc la Școala Gimnazială “Emil Drăgan” din Ungheni și Liceul Tehnologic din Iernut. ,,Am descoperit împreună care sunt limitele între care navigarea în mediul online este sigură și am evidențiat, prin filmulețele vizionate, ceea ce trece de aceste limite și ne pune în pericol siguranța. Am punctat ce trebuie să știm în legătură cu datele cu caracter personal și s-a înțeles de toți cei prezenți că acestea nu trebuie să fie postate în mediul virtual sub nicio formă. Au fost alături de noi și colegii din cadrul Poliției orașului Iernut, care au completat informațiile noastre și au adus în atenție modul de operare al infractorilor. Ne-am bucurat de un real interes față de acest subiect și suntem convinși că, prin aceste acțiuni de informare, vom contribui împreună la un “Internet mai bun”, asa cum se dorește la nivel internațional”, spunea comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela - coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al A.N.I.T.P.

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Național al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, având rolul de a desfășura activități de prevenire și monitorizare a acestui fenomen infracțional.

Începând din anul 2003, “ZIUA SIGURANȚEI PE INTERNET” este marcată la nivel internațional, iar în România din anul 2008. Reprezintă un exercițiu de sensibilizare prin care se dorește ca internetul să fie un loc sigur, prin utilizarea tehnologiei digitale în mod responsabil. Conform unui studiu realizat de Organizația “Salvați Copiii”, 27,5% dintre copiii din România petrec peste șase ore online într-o zi de școală, iar într-o zi de vacanță, procentul crește la 48,3%.

Lasă un comentariu