STAȚIUNILE BALNEARE - OAZE DE SĂNĂTATE

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, Liga Pensionarilor Mureș - președinte Gheorghe Mosora, Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) - președinte Nicu Rădulescu, și Stațiunea Balneară Tușnad - Székely Leila, Director marketing și vânzări la Tușnad S.A, au desfășurat o acțiune promoțională pentru pensionarii (dar nu numai) din județul Mureș. Astfel de prezentări vor avea loc în toată țara. “Experimentăm un nou mod de abordare a colaborării între noi și pensionari. Am început cu Liga Pensonarilor din Mureș, uitându-ne și pe frecvența vizitatorilor în stațiunile balneare. Județul Mureș, alături de județul Brașov și de municipiul București, reprezintă zone de unde oamenii sunt interesați de colaborarea noastră. Patronatul a venit cu oferta. Ea va fi studiată. Poate că sunt lucruri interesante care țin de anumite propuneri, poate și legislative, de care noi vom ține cont. E mult mai bine pentru noi să mergem cu ofertele în mijlocul pensionarilor. Dacă dumnealor ajung, prin bilete subvenționate, în luna iulie-august, când stațiunile sunt foarte aglomerate, încercăm să le explicăm că anumite oferte pe care le avem, cu prețuri foarte bune, permit ocuparea stațiunilor și în lunile de extrasezon (februarie, martie, aprilie). Stabilimentele, dacă s-ar putea, ar trebui tot timpul să fie deschise, de la 1 ianuarie și până la 31 decembrie, și nu să avem situații cu un grad de ocupare de 20%. Acest lucru nu e benefic nici pentru noi. Oamenii au nevoie de stațiunile balneare. De aceea am adus și specialiști din lumea medicală, balneară, care să explice de ce stațiunile balneare sunt mai bune decât medicamentele. Pe de altă parte, au fost specialiști de marketing, care au oferit metode de petrecere a timpului și în afara orelor de tratament. Până la urmă, stațiunile balneare nu sunt neapărat niște locuri unde se tratează o boală, ci niște locuri unde se merge pentru sănătate, oaze naturale. Din experiența mea, în zona balneară, mi-am dat seama că aceste locuri pe care noi le avem, mai mult decât orice altă țară: România are cel mai important și divers potențial. Au și alții ape minerale, dar mofete nu au (cu excepția Columbiei)”, spunea Nicu Rădulescu, președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR). Dumnealui sublinia și importanța prescrierii tratamentelor balneare, dar și a rolului prevenției în păstrarea stării de sănătate.

Despre eficiența tratamentelor balneare integrate în recuperarea medicală la persoanele de vârsta a treia a vorbit celor prezenți Dr. Gabriela Dogaru, medic primar recuperare medicală și Balneologie, primvicepreședinte al Asociației Române de Balneologie și șef lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Székely Leila, Director marketing și vânzări la Tușnad S.A. a susținut prezentarea cu tema ,,Sănătate și relaxare la Băile Tușnad”.

Detalii în numerele viitoare ale cotidianului nostru.

Lasă un comentariu