DIN ACEST AN, PROGRAMUL “RABLA” SE EXTINDE ȘI LA MOTOCICLETE

Distribuie pe:

Asociația pentru Dezvoltarea Națională a Motociclismului anunță că, începând din 2020, în programele “Rabla clasic” și “Rabla plus”, Ministerul Mediului va include și achiziția de motociclete.

În acest caz, voucherul pentru casarea unei motociclete sau a unui scuter vechi este de 3.500 lei, iar ecovoucherul pentru scutere și motociclete electrice este de 3.000 lei.

“Extinderea programului și pentru achiziționarea de motociclete elimină discriminarea persoanelor care vor să achiziționeze o motocicletă, nu un autoturism și are un impact pozitiv asupra protecției mediului.

Folosirea motocicletelor reduce poluarea, studii europene arătând că folosirea scuterelor sau a motocicletelor în deplasarea urbană are un impact direct pozitiv major asupra mediului, prin faptul că un scuter (motocicletă) cu motor termic este cu 20% mai puțin poluant decât o mașină electrică și cu 50% mai puțin poluant față de o mașină cu motor termic.

Indirect, mediul este protejat prin faptul că trecerea de la mașină la scuter face ca timpii de staționare în trafic a mașinilor să scadă, reducându-se astfel timpul în care acestea stau cu motorul pornit și poluează.

Din același studiu european reiese că impactul indirect este de 4 ori mai mare decât impactul direct, acest lucru putând da o imagine clară asupra importanței folosirii acestui mijloc de deplasare în interiorul orașelor mari”, afirmă Asociația pentru Dezvoltarea Națională a Motociclismului.

Lasă un comentariu