RISCURILE UTILIZĂRII NECORESPUNZĂTOARE A INTERNETULUI

Distribuie pe:

Sub sloganul “ÎMPREUNĂ PENTRU UN INTERNET MAI BUN!”, Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) continuă activitățile de informare asupra riscurilor utilizării necorespunzătoare a internetului și de prevenire a racolării tinerilor prin intermediul mediului online la Liceul Tehnologic “Sfântul Gheorghe” din Sângeorgiu de Pădure și la Școala Gimnazială din Fântânele.

“Ne dorim ca prin aceste acțiuni să contribuim la reducerea semnificativă a efectelor negative pe care le are accesarea necorespunzătoare a internetului, contribuind astfel la întărirea capacității de autoprotecție a populației la infracționalitatea care se petrece în mediul virtual”, spunea comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane. Domnia sa adăuga: “Au fost prezentate și exemplificate, prin prisma cazurilor din evidența noastră, dezavantajele mediului online, astfel încât tinerii să fie atenți la capcanele întinse de cei care vor să îi racoleze prin acest mijloc modern de comunicare.

Ne-a plăcut faptul că discuțiile au fost de natură să clarifice anumite aspecte de care copiii erau interesați, în ideea că pentru ei internetul este o distracție.

La finalul întâlnirii au înțeles că ei sunt primii care sesizează o stare de pericol și pot spune STOP! În acest fel este înlăturat un risc, iar lucrurile vor merge într-o direcție sigură”.

Totodată, li s-a reamintit elevilor că, pentru ajutor în acest domeniu, orice abuz poate fi raportat autorităților, respectiv: Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, fie în mod direct, fie on-line, prin accesarea numărului unic de urgență 112, a liniei telefonice Helpline 0 800 800 678 sau a adresei www.safernet.ro.

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Național al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, având rolul de a desfășura activități de prevenire și monitorizare a acestui fenomen infracțional.

Lasă un comentariu