LA NIVEL EUROPEAN, SITUAȚIA FINANCIARĂ, TOT MAI IMPORTANTĂ ÎN RELAȚIILE SENTIMENTALE!

Distribuie pe:

Potrivit Raportului European al Plăților Consumatorilor, realizat de Intrum, în ultimii ani, la nivel european, situația financiară a devenit, de la un an la altul, un element tot mai decisiv într-o relație sentimentală.

În România, 1 din 5 bărbați afirmă că situația financiară este un factor decisiv în continuarea unei relații sentimentale, problemele financiare fiind o sursă de tensiune în cuplu pentru 24% dintre ei. În ceea ce privește motivele pentru care unul dintre parteneri continuă o relație sentimentală, 20% dintre bărbații din România, respectiv 16% dintre femeile din România declară că situația financiară este un element decisiv.

Acest procent este în creștere cu 5% față de anul 2018, când doar 13% dintre români erau de acord cu acest aspect. Media la nivel european este de 15%, iar românii se află în top 5 locuitori ai Europei pentru care situația financiară a partenerului atârnă decisiv în continuarea unei relații sentimentale.

În topul clasamentului se află Cehia (38%), Slovacia (23%), Polonia și Franța (20%). Astfel, chestiunile financiare reprezintă o sursă de tensiune în cuplu pentru 24% dintre români, mai exact pentru 23% dintre bărbați și 25% dintre femei. Aceștia susțin că discuțiile pe teme financiare sunt generatoare de neplăceri în viața de cuplu. La nivel european, 26% dintre respondenți susțin același lucru, locuitorii din Cehia (42%), Grecia (39%) și Letonia (36%) fiind foarte afectați de aceste subiecte.

Deși o comunicare deschisă ar putea rezolva aceste probleme, 24% dintre români nu se simt deloc confortabil în cuplu, cu discuțiile deschise despre zona financiară. La nivel european, 23% dintre consumatori se confruntă, de asemenea, cu această problemă.

Studiul mai relevă și că achiziția în viitor a unei locuințe este direct influențată de situația financiară. Astfel, 52% dintre români sunt pesimiști cu privire la cumpărarea în viitor a unei locuințe, media la nivel european fiind de 44%, iar țările care prevăd o putere de cumpărare ridicată pentru o locuință sunt Danemarca, Germania, Cehia și Olanda.

În ceea ce privește închirierea unei locuințe, doar 10% dintre consumatorii români ar prefera un contract de chirie în favoarea unuia de credit imobiliar. Media europeană cu privire la acest aspect este de 18%.

Pentru realizarea raportului, au fost analizate răspunsurile a 24.004 de respondenți, din 24 de țări din Europa (Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria).

Lasă un comentariu