ZIUA MONDIALĂ A BOLNAVULUI ÎN 2020 - UN DA SPUS VIEȚII ȘI PERSOANEI!

Distribuie pe:

Instituită de Papa Ioan Paul al II-lea, la 13 mai 1992, Ziua Mondială a Bolnavului este dedicată celui aflat în suferință și omului aflat lângă el: medic, asistent medical, infirmier sau alți profesioniști.

Celebrată la o dată fixă - 11 februarie (legată de prima apariție a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes) - Ziua mondială a Bolnavului a fost sărbătorită, pentru prima dată, în 1993.

Ca regulă, este o zi care prilejuiește, în întreaga lume, manifestări caritabile în colectivități, spitale, cămine de bătrâni, dar și la domiciliul suferinzilor.

Este al 5-lea an de când Serviciul de Ajutor Maltez, prin reprezentanții filialei Târgu-Mureș, aduce în casa b-unicilor Mesajul Suveranului Pontif. Acum, pentru cea de-a XXVIII-a Zi a Bolnavului, Sfântul Părinte Papa Francisc a ales o temă inspirată din Evanghelia lui Matei:

“Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi” - încurajând la mai multă căldură umană, compasiune, bunăvoință, alinare a suferințelor, atât spre cadrele medicale, cât și spre pacienții acestora.

Mă folosesc de acest prilej pentru a vă face cunoscut conceptul după care ne ghidăm noi, “ECHIPA Căminului”: Acțiunile noastre sunt îndreptate în mod constant spre demnitatea și viața rezidenților, unde substantivul “persoană” vine întotdeauna înainte de adjectivul “bolnavă” sau “vârstnică”.

Un DA spus vieții și persoanei!

Lasă un comentariu