PREȚUL PLĂTIT DE ROMÂNIA PRIN TRĂDĂTORII, VOIAJORII, IRESPONSABILII SAU HABARNIȘTII DE PRIN POLITICĂ...

Distribuie pe:

Un proiect de lege, inițiat de UDMR în 2018, a fost adoptat în această săptămână de Senatul României și aduce peste 30 de modificări Legii educației naționale. Pe baza acestora, universitățile vor fi obligate să organizeze admitere în limba minorităților la facultate, masterat sau doctorat, indiferent dacă au sau nu secții în limbile minorităților.

Am arătat în mai multe rânduri că mai bine de jumătate dintre absolvenții învățământului preuniversitar în limba maghiară nu cunosc elementar limba română. Prin noile prevederi legislative, impuse de udemeriști, acești absolvenți vor putea susține și examenul de admitere la nivelul universităților tot în limba lor maternă, chiar fără să cunoască limba statului ai cărui cetățeni sunt. Conform prevederii respective, culmea, profesorii examinatori vor trebui să cunoască limba minorității, subiectele de examen se vor formula în limba minoritarului, repet, chiar dacă la universitatea respectivă nu există secții cu predare în limba minorităților. Se încalcă astfel flagrant autonomia universitară!

Mai mult, prin amendamentele formulate de parlamentarii UDMR la respectivul proiect legislativ, adoptat de Senat, se stipulează că nu se mai poate desființa sau înființa nicio clasă cu predare în limba maternă maghiară, fără acordul “organizației minorității naționale reprezentate în Parlamentul României”, adică al UDMR. Adică Uniunea va fi pe picior de egalitate cu Ministerul Educației Naționale. Conform altor aberații incluse în acest proiect normativ, o clasă din învățământul primar și gimnazial se poate înființa cu minimum 10 elevi (Legea educației în vigoare încă cere cel puțin 12 elevi pentru deschiderea unei clase). De asemenea, o clasă din învățământul liceal se poate înființa cu minimum 12 elevi (Legea educației în vigoare încă cere cel puțin 15 elevi pentru deschiderea unei clase).

Pentru acest proiect legislativ, Senatul este Cameră parlamentară decizională, astfel încât legea va fi trimisă spre promulgare președintelui României. Este, evident, o lege discriminatorie, care încalcă autonomia universitară, prin care se dorește oficializarea unei alte limbi în statul român. Încalcă articolul 13 din Constituția României, conform căruia “În România, limba oficială este limba română”, prin urmare este o lege neconstituțională și reprezintă un nou asalt etnic separatist împotriva țării noastre ca “stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”. Reprezintă încă un pas către segregaționism pe criterii etnice, dar care poate avea drept consecință și pregătirea superioară pe banii statului român a unor tineri minoritari pentru a emigra, aceștia neputând să-și afle un rost pe piața forței de muncă din România, câtă vreme nu cunosc limba română.

Iată unde duce actuala instabilitate politică și care este prețul plătit de România prin trădătorii, voiajorii, iresponsabilii sau habarniștii de prin politică, obedienți care și-ar vinde sufletul, mama și țara, doar pentru a mai dobândi un mandat de parlamentar.

Îi solicităm președintelui României, dlui Klaus Iohannis, să nu promulge această lege ticăloșită. În cazul în care va fi totuși promulgată, Partidul Mișcarea Populară va sesiza în această privință Curtea Constituțională a României.

Lasă un comentariu