REMEDII NATURISTE CU USTUROI

Distribuie pe:

De mii de ani, usturoiul este folosit atât în bucătărie, cât și la prepararea remediilor naturiste. Acesta crește temperatura interioară a organismului, îl energizează, îi dă putere, iar consumat crud îndeplinește rolul de antibiotic. Iată câteva remedii preparate în casă, recomandate celor care nu prezintă intoleranță la consumul de usturoi:

Tinctură de usturoi - Acest preparat vă ajută în afecțiunile respiratorii și pulmonare. Aveți nevoie de țuică (de casă) și de două căpățâni de usturoi. O sticlă închisă la culoare se umple pe trei sferturi cu țuica și usturoiul pisat, apoi se completează până la umplere cu apă fiartă și răcită. Se lasă la macerat 48 ore, la întuneric. Din această tinctură se consumă câte 10 picături, de două, trei ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă.

Ulei de usturoi - Produsul tratează procesele infecțioase și inflamatorii ale tractului respirator (gripă, pneumonie, bronșită, angină, faringită, astm), precum și otitele. Într-un borcan de sticlă se pun o căpățână de usturoi pisată (în mojar de lemn) și un pahar de ulei de măsline sau floarea-soarelui presat la rece. Preparatul se ține la frigider și se ia câte o linguriță de 3 ori pe zi, înainte de masă, în amestec cu o linguriță de suc proaspăt de lămâie.

Macerat de usturoi - Foarte eficient pentru tratarea febrei și gripei, maceratul este foarte simplu de preparat. Într-un borcan se pun 6-8 căpățâni de usturoi zdrobit, peste care se toarnă un litru de apă rece și două linguri de frunze de pătrunjel tocat. Se macerează 4-6 ore și se consumă 5-10 linguri pe zi. Atenție, se strecoară pe măsură ce se consumă! De asemenea, se pot face și frecții pe spate, se pot pune comprese pe tălpi sau se fac băi la picioare cu acest macerat după ce a fost încălzit ușor.

Usturoi cu miere - O cură de 2-3 săptămâni cu usturoi ține departe de tine bacteriile și virusurile. O să răcești mai rar, iar când se prinde totuși un virus de tine nu o să-ți dea prea multe bătăi de cap. În fiecare seară, pisează trei căței de usturoi și amestecă pasta rezultată cu o linguriță de miere. Se consumă înainte de culcare.

Usturoi cu oțet de mere - Aveți nevoie de 300 g usturoi, 50 ml oțet de mere, 1 lingură de sare, cimbru, semințe de muștar, boabe de piper, 4 foi de dafin, rădăcină de hrean (4 cm), 400 ml apă. Apa, oțetul și sarea se pun la fiert 30 de minute. Apoi, într-un borcan puneți frunzele de dafin mărunțite, cimbrul, rădăcina de hrean tocată mărunt, boabele de piper și semințele de muștar, iar la final usturoiul tocat mărunt. Amestecul fiert (călduț, nu fierbinte) se toarnă într-un borcan și se pune la frigider pentru două zile. Pentru creșterea imunității, veți consuma doar partea lichidă, câte o linguriță pe zi, dimineața, după micul dejun.

Lasă un comentariu