EMISIUNE NUMISMATICĂ: 100 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA OPEREI ROMÂNE DIN CLUJ

Distribuie pe:

Începând de luni, 17 februarie 2020, Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Operei Române din Cluj.

Aversul monedei prezintă imaginea clădirii Operei Române din Cluj, inscripția în arc de cerc „ROMANIA", stema României, valoarea nominală „10 LEI" și anul „2019", iar reversul prezintănimaginea sălii de spectacole a Operei Române din Cluj, inscripția în arc de cerc „OPERA ROMANA DIN CLUJ" și anul înființării acesteia ,,1919".

Potrivit BNR, monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză și includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul emisiunii este de 300 monede, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 395 lei, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro

Lasă un comentariu