HALUL FĂRĂ DE HAL AL DRUMURILOR I-A SCOS PE LOCALNICI ÎN STRADĂ!

Distribuie pe:

Aproximativ 200 de locuitori din satele Daia și Vulcan au protestat ieri, în fața Primăriei comunei Apold, față de starea drumurilor comunale 56 și 56A în lungime totală de 8 kilometri, despre care susțin că au devenit impracticabile, informează agerpres.ro.

Nu este primul protest organizat în ultimii ani, oamenii fiind nevoiți să-și ducă în spate copiii la grădiniță pentru a nu se murdări, iar din cauza drumurilor proaste, firma care colectează laptele de la fermele din zonă a anunțat că nu va mai trimite cisterna.

Primarul comunei Apold, Ioan Toth, a precizat că până acum a solicitat de trei ori, fără succes, finanțare din diverse surse pentru modernizarea drumului comunal care leagă centrul comunei de satele Daia și Vulcan: „Anul trecut am cheltuit 170.000 de lei din bugetul local pentru a face practicabile porțiunile de drum comunal ce leagă satele Daia și Vulcan de comuna Apold. Am depus de trei ori proiecte, inclusiv pentru fonduri europene, dar nu s-a acceptat, fiindcă acel drum nu se intersectează cu vreun drum național și nici nu trece pe lângă vreo gară. Ni s-a aprobat finanțare pe Fondul de Dezvoltare și Investiții la poziția 17, însă PNL a abrogat și am rămas fără finanțare. Acum am discutat să trimitem în zonă 14 basculante de piatră spartă și un cilindru pentru a nivela drumul. (...) În fiecare an pietruim și nivelăm, dar primăvara drumurile sunt la loc".

Primarul a spus că înțelege nemulțumirea oamenilor, mai ales că în luna decembrie s-a introdus rețeaua de canalizare în Daia și în Vulcan, iar drumurile s-au lăsat, însă firma care a executat lucrarea a promis că va repara șoselele, mai notează sursa citată.

 (I.S.)

Lasă un comentariu